Van chaos naar overzicht

26 april 2023

“Net zag ik ‘m nog maar waar is ie nu?” Vertwijfeld staart de klant naar haar mobiele telefoon waar de Simkaart ontbreekt.
Wat het huis verliest, brengt het ook weer terug. Een geliefde uitspraak van mijn moeder die het vaak goed zag, maar wanneer geeft het huis het dan terug? Hier kan de klant niet op wachten…. 

Sherlock Holmes

In elke organizer schuilt een Sherlock Holmes. Vaak lukt het door de juiste vragen te stellen te vinden wat verloren was. In het geval van de Simkaart was “stofzuigen met onze ogen” rond het bureau het beste wat we konden doen en met resultaat.

Gedachteloos iets doen en het daarna kwijt zijn

Sleutels en je mobiele telefoon kwijtraken staan op nummer 1 en 2 in de top 5 van de meest vaak verloren voorwerpen. Gevolgd door passen, tas en portemonnee.
 

Multitasking en slierttasking

Multitasking draagt bij aan dingen gedachteloos doen maar wist je dat slierttasking dat ook doet? Je doet dan de dingen snel na elkaar zonder ze helemaal af te maken.

Losse eindjes met een eigen leven

Of je nu het een of het ander doet door overprikkeling of overenthousiasme, je registreert niet bewust wat je aan het doen bent. En het goed doen lukt zo ook niet. Er ontstaan losse eindjes die een eigen leven gaan leiden.
 
Waar is ook al weer dat belangrijke financiële document? En die verkeersboete die betaald had moet worden, waar ligt die ook al weer?
 
Zoeken kost tijd, geld, energie en is vreselijk frustrerend! En vaak niet alleen voor jou maar ook voor je omgeving.
 

Niet georganiseerd zijn doet pijn

Niet goed georganiseerd zijn doet pijn als je hierdoor niet kunt bereiken wat je voor ogen hebt. Je verwachtingen komen niet uit, doordat het simpelweg niet lukt om het aan de basis goed te regelen.
 
Steeds maar weer loop je tegen hetzelfde aan. Je wilt het wel anders maar hoe dan?

Persoonlijk opruimsysteem 

Wat als er nu een persoonlijk systeem voor jou zou bestaan waar alles z’n plek heeft? Een systeem dat voor jou gaat werken als je het maar lang genoeg blijft volgen?
 

Wat staat je dan nog in de weg?


Tags


Deze artikelen helpen ook


>