traject

be well

ontspannen en mentaal sterk

Hoe lang houd je een leven in de hoogste versnelling vol?

Je hebt inmiddels al  geaccepteerd dat je je vaak overbelast en oververmoeid bent. Je vindt het lastig om erover te praten. Anderen lijken er minder last van te hebben en hun leven gaat vanzelf.

Je hoofd raakt overbelast door:

  • Te hoge verwachtingen die je moet waarmaken voor jezelf en voor anderen. Je hebt geleerd dat je kunt bereiken wat je maar wilt maar je moet je er wel helemaal voor inzetten.
  • Gebeurtenissen in je leven maar de day-to-day gaat ook gewoon door. 
  • Onbewust gedrag. Je bent zo gewend om op alles wat zich aandient in je leven te reageren, werk en privé, want zo heb je het altijd gedaan.
  •  Een onhaalbaar ideaalbeeld van jezelf. Je staat midden in het leven en je wilt met alles meedoen. 

Wie vastloopt, heeft iets los te laten...

Herken je dit?

Als de druk hoog is en je moet presteren, dan is het logisch dat je op scherp staat. Alles spant zich aan om op dat moment te kunnen doen wat nodig is. Eenmaal gedaan, dan gaat het gas eraf en de rem erop om te ontspannen. Zo zou het moeten gaan...


In de praktijk blijkt dat als er te lang teveel stress is, je door kunt slaan. De scanner gaat niet uit. Je kunt niet meer echt nadenken want daar leent deze staat van continue paraatheid zich absoluut niet toe.


Je bent snel geïrriteerd, kan nauwelijks wat hebben en doordat spieren in je lichaam zich blijven aanspannen, krijg je er last van.


Je hebt moeite om je  te focussen 
Je bent voortdurend alert
      Keuzes maken vind je heel lastig
Je hebt last van hoofdpijn, een stijve nek en/of schouders

  Wat kun je doen?

Minder stress krijg je niet door het buiten jezelf te leggen


Je kunt de oorzaak voor de stress die je ervaart, buiten jezelf leggen. Het lijkt zo duidelijk. Het ligt aan je veeleisende leidinggevende, de aard van het werk, je moeilijke familie, je drukke kinderen. Als dat nu allemaal zou veranderen, dan.... 

Maar eigenlijk weet je ook wel dat daar de oplossing niet ligt want je merkt dat je, in alles wat je doet, eerst jezelf tegenkomt. De sleutel van de deur naar een minder gestrest leven vind je in jezelf maar waar ligt ie dan?

Als je minder druk wilt ervaren, dan lijkt beter plannen de oplossing

Je hebt het druk en er is veel te doen. Hoe logisch lijkt het om To Do lijsten te maken en alles in te plannen zodat er ruimte en rust in je hoofd ontstaan?

Het helpt alleen niet omdat het teveel is en er een wereld zit tussen plannen en  het ook echt gaan doen!

Je houdt zo geen rekening met wie jij bent en waarom jij de dingen doet zoals je ze doet.

Plannen en prioriteren is nuttig pas als er voorwerk is gedaan.

  Wat kan ik voor je doen?

Als de oplossing voor een leven met minder stress niet buiten jezelf ligt en in eerste instantie timemanagement niet de oplossing is, wat dan wel?

De oplossing voor een vol druk hoofd zit daar waar je het moeilijk kunt loslaten. 


In het traject Be well is het doel een rustig hoofd en een sterke geest. Door gesprekken en opdrachten krijg je inzicht in jouw stijl van leven en werken en de mate van stress.


Als  een onderdeel van het traject en de coachende gesprekken bied ik Access Bars aan, een methode die je helpt om volkomen te ontspannen en je hoofd te resetten. Het heeft het effect van meditatie en mindfulness maar je hoeft er zelf niets voor te doen. Je kunt ook losse Access Bars sessies afnemen.


Be Well is het fundament. Als je weet hoe je je volle hoofd kunt managen, dan komt er energie vrij om de doelen in leven en werk te bereiken. Zie ook Organized@home en Organized@work

 

Alleen dromen over een leven met minder stress, meer tijd voor jezelf en meer energie brengt je niet verder... 

Kiezen voor een makkelijker leven 

In een persoonlijk gesprek bespreek ik graag wat ik voor je kan doen.

>