Tiny habit groot succes

25 oktober 2018

Steek in m’n zij, gierende ademhaling, benen als pap. Zo herinnerde ik me mijn hardlooppogingen van lang geleden. Zo opgelucht als het voorbij was, zo er tegenop ziend als het weer moest.
Toch bleef rennen voor mij altijd iets magisch houden. Niet op een loopband maar buiten. Van niets en niemand afhankelijk. Alleen mijn schoenen en ik.

Challenge

Mijn challenge werd 108 dagen hardlopen gedurende 15 minuten (gebaseerd op het boek Ki-running & Power walking van Hans Peter Roel). Op een willekeurige dag begonnen en tot op de laatste dag, die heel verrassend de dag voor onze vakantie  bleek te zijn, gerend en geen dag verzuimd.

Succes

Dit voornemen is een succes geworden in tegenstelling tot menig ander voornemen van mij dat nooit het levenslicht zag of bij lange na de eindstreep niet haalde. Waarom dit wel?

  1. De nieuwe gewoonte was behapbaar. Wat is nu een kwartier?
  2. Geen prestatieloop zoals vroeger maar een moment voor mijzelf
  3. Ook al mislukte de hele dag dan dacht ik: Maar ik heb mijn rennen nog….
  4. Moe en geen energie? Rennen werd mijn tegenbeweging en het werkte.

Wat ook hielp was de regel dat als je een dag oversloeg, je weer bij dag 1 moest beginnen. Wie controleerde dit? En toch hielp het.

Resultaat

  • Een boost voor mijn conditie. Spurtje om de trein te halen, geen probleem. 6e etage hotel, leuk de trap.
  • Anders omgaan met tegenslag. Niet blijven hangen in negatieve dingen.
  • Mentaal sterker en fitter.  Meer in uitdagingen dan in problemen denken.
  • Meer vitaliteit, meer levensenergie.

Discipline en  verlangen

Iets geboren laten worden tot een gewoonte, vraagt discipline maar ook verbinding met je hart. Wat wil je bereiken en waarom? Ik wilde aan mijzelf laten zien dat ik die 15 minuten per dag waard was. Ik ren nog steeds volgens de Ki-manier maar dan 4 tot 5 keer per week.

Wat werkt voor jou?

Sommige gewoontes zijn sluipenderwijs in je leven gekomen. Ze zijn bij je gaan horen, kleven aan je maar hebben een negatief effect. Je dag veel te vol stoppen met activiteiten, pauzeloos doorgaan, geen punt zetten, uitstellen, geen tijd nemen om jezelf te organiseren. Ze geven stress en onrust. Je hoeft in het leven niet alles alleen te doen. Gun jezelf een personal coach die met je meekijkt zodat je oude gewoontes kunt laten varen en nieuwe gewoontes aan je leven kunt toevoegen. Gewoontes die bij jou passen en jouw balans positief beïnvloeden. Of het nu gaat om een betere tijdsindeling, een georganiseerde werkplek, de juiste keuzes maken, tijd om te ontspannen, een andere leefstijl. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Tags


Deze artikelen helpen ook


>