Stress verminderen

1 mei 2018

Informatieprikkels

Op één dag krijgen wij evenveel informatie binnen als de mens in de middeleeuwen in een heel leven. Geen wonder dat we ons regelmatig zo overvoerd voelen dat we er niets maar dan ook niets meer bij kunnen hebben.

Wat betekent dit voor jou?

Zolang je het gevoel hebt zelf nog aan de touwtjes te trekken, is het meestal nog ok. Je bent in control en hebt genoeg energie om ermee om te gaan. Je bent leidend en nog niet lijdend! Maar mogelijk voel je je juist een marionet waar op elk moment weer aan een touwtje wordt getrokken? Gevolg is dat je continu in actie bent, van alles tegelijkertijd probeert te doen en eigenlijk steeds brandjes aan het blussen bent. Of je weet echt niet meer waar je moet beginnen en valt stil. Je gevoel is dat het veel en regelmatig te veel is.

Lichaam en geest geven ook signalen af dat de grens (bijna) bereikt is. Je hebt last van hoofdpijn en bent vaak moe. Een kort lontje, een vol hoofd en vergeetachtigheid. Merk je dit zelf niet op, dan is het vaak de omgeving die je erop wijst!

Alles wat op je pad komt, kun je beschouwen als input. Als je de input beter bewaakt, dan heeft dat direct effect op wat jij in het leven wilt neerzetten. De oplossing om het minder druk te hebben, lijkt dus simpel. Maar wij  zijn kuddedieren en willen meedoen met de anderen. Op het moment dat je de negatieve effecten van te druk zijn uit je leven wilt verwijderen, betekent het dat je keuzes moet maken om dingen anders te doen of niet meer te doen. Dit doet vaak pijn (doe ik nog wel mee en vinden ze me nog aardig?) maar leidt uiteindelijk tot meer kwaliteit van leven, betere relaties, prestaties en meer voldoening.

Wil je het wel anders maar vraag je je af hoe dan?

In 5 stappen help ik je om niet meer te doen, maar juist minder, beter en anders, zodat je weer rust, ruimte en meer geluk ervaart.Contact


Tags


Deze artikelen helpen ook


>