De sneeuwbol

10 januari 2020

Vroeger als kind had ik een sneeuwbol. Een glazen bol  met daarin een deel van een dorpje, leuke gekleurde huisjes en een kerktoren. Als ik de bol schudde, gebeurde er iets magisch. Het beeld veranderde compleet: door de neerdwarrelende sneeuwvlokken was het zicht op het dorp grotendeels verdwenen. Liet ik de bol met rust, dan zag ik even helder als ervoor het dorpje weer verschijnen.

Controle

Steeds meer besef ik dat onze menselijke geest op dezelfde manier werkt maar dat we ons hier vaak niet van bewust zijn. We willen graag controle over ons leven hebben en piekeren heel wat af. Vaak zijn dat weinig constructieve, repeterende gedachten met een negatieve lading. De hoop die we hebben, is dat we door heel veel aan onze zorgen en problemen te denken er een oplossing komt. We zijn als het ware heel hard met onze sneeuwbol aan het schudden waardoor het continu sneeuwt en het juist steeds mistiger wordt in ons hoofd. Spanningsklachten zoals hoofdpijn, buikpijn geven aan dat we onze sneeuwbol met rust moeten laten zodat er weer helderheid kan ontstaan.

Rust en ruimte

In mijn werk als professional organizer en personal coach van mijn bedrijf Well Organized help ik mensen weer overzicht en inzicht te krijgen. Dit doe ik door praktische en functionele hulp te geven thuis of op de werkplek maar ook door persoonlijke coaching in mijn praktijkruimte om met stress te leren omgaan. Een opgeruimde woon- en werkplek en een helder hoofd liggen meer binnen handbereik dan je denkt. Enerzijds met hulp en een duidelijk stappenplan voor de woon- en werkomgeving. Anderzijds ook met gesprekken of een behandeling om het hoofd weer ruimte te geven en te resetten. Zowel overzicht en inzicht om zo rust en ruimte te ervaren.

Samen

Mijn cliënten verlangen naar een helder hoofd, naar rust en ruimte maar vinden het lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen. Gun jezelf iemand die tijdelijk naast je staat, die met je meedenkt, je een duwtje in de rug geeft daar waar nodig maar die je ook helpt jouw ballast los te laten door op een andere manier naar het leven te kijken  Bel of mail me om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.


Tags


Deze artikelen helpen ook


>