De 3 koppige draak verslaan

29 mei 2020

Nu allerlei sociale en sportieve activiteiten stilvallen en er soms minder werk is, leent deze tijd zich ervoor om te bedenken hoe je verder wilt gaan met je leven. Niet voor de hand liggend want de neiging is juist vaak het tegenovergestelde. Namelijk om direct in de actiemodus schieten. Er zijn 101 dingen te doen want het is een hectische tijd doordat werk en privé door elkaar zijn gaan lopen. Dingen doen voelt ook goed want zo kun je  de 3 koppige draak die op de loer ligt met zijn piekergedachten, slapend houden. De coronaperiode kan ook juist leiden tot complete apathie onder invloed van een onrustig hoofd. Want wat kun je nog doen in deze tijd waarin niets zeker lijkt te zijn?

Kompas

En toch kunnen deze maanden een piketpaaltje in jouw levensverhaal slaan, een markeerpunt dat ervoor zorgt dat je even stil houdt om daarna weer opgeladen verder te gaan. Tony Crabbe heeft het in zijn zojuist verschenen boek Een nieuw begin over het coronakompas als middel om opnieuw richting te geven aan je leven. Je bent ooit op pad gegaan in je leven met goede moed en met een richting voor ogen maar wil je nog steeds deze kant op? Nu allerlei routines, ritmes en systemen wegvallen en je om structuur aan te brengen in je leven voor alles weer iets nieuws moet bedenken, wat is er dan logischer om het geheel eens te bekijken? Niet van buiten naar binnen te werken waarbij jouw leven bepaald wordt door wat zich aandient, maar even naar achter leunen en bedenken hoe jij wilt dat jouw leven eruit ziet, van binnen naar buiten dus!

Kroon of kikker

In het traject ‘Coaching op timemanagement’ dat ik face-to-face in mijn praktijk of via videobellen aanbied, is er aandacht voor zowel efficiency als effectiviteit. Het coachingstraject is gericht op het creëren van rust in het hoofd. Je leert hoe je dingen beter en slimmer kunt doen maar ook hoe je de juiste dingen kunt doen, taken en doelen die bij jouw leven horen.
Daarnaast is er aandacht voor jouw fundament, waarin we samen onderzoeken hoe jij in je leven staat, hoe je denkt en hoe je doet. Daar ligt ook vaak de oplossing voor het niet ervaren van rust in je leven.  De werk-/leefstijl die je hanteert wordt ingegeven door jouw kwaliteiten, de kroontjes die je draagt. Onder invloed van stress veranderen de kroontjes ongemerkt in kikkers en werken ze je tegen. Het wringt en schuurt en geeft interne druk. De combinatie van efficiency, effectiviteit en het verstevigen van het fundament zorgt in korte tijd voor een persoonlijk kompas dat je altijd bij je kan dragen en dat zo weer richting geeft aan je leven. Het leven wordt overzichtelijker, gemakkelijker en lichter.

Rust en ruimte

Verlangen naar rust en ruimte is vaak de beweegreden van mensen om mijn hulp/begeleiding als professional organizer en personal coach in te roepen. Ze ervaren hun omgeving niet als rustgevend. Er zijn teveel prikkels door de hoeveelheid spullen en papieren. Rust vinden in hun hoofd is ook lastig omdat er geen uitknop meer lijkt te bestaan. Voor zowel het fysiek organiseren van de woon-/werkruimte als het ordenen van het hoofd, bied ik op maat gemaakte, praktische trajecten met diepgang.

Wil je weten wat ik voor je kan doen? Neem vrijblijvend contact op. In de maanden juni en juli is er een korting op het traject Coaching op timemanagement (zie onder Ben je het overzicht kwijt en Vergoeding individuele organizing en coaching)


Tags


Deze artikelen helpen ook


Is kiezen verliezen?

Is kiezen verliezen?
>