Op zoek naar inzicht?

Als je vaak gespannen bent, dan kan dit meerdere oorzaken hebben:

  • Er gebeurt veel in je leven, het lijkt wel een achtbaan
  • Ingrijpende veranderingen in je werk, relatie, gezin of woonomgeving
  • Je hoofd draait overuren en je piekert veel
  • Slapen is ook niet echt een feest en ontspannen is lastig
  • Het lijkt wel of alles wat moeilijk of moeizaam is, bij jou terecht komt

Leven van binnen naar buiten

Je hebt mogelijk veel zelfhulpboeken. Toen je ze kocht, leken ze één grote belofte. Ze zouden het einde betekenen van je stress en je problemen. Nu staan de boeken op een plank in de boekenkast. Ze hebben je zeker wat gebracht, onder andere een aantal goede ideeën die je zo nu en dan toepast. Toch blijf je last houden van stress. Je hebt echt al heel veel geprobeerd: positief denken, meditatie of mindfulness etc. Je zult gemerkt hebben dat het best wel  even werkt, maar dat het moeite kost en dat je er continu mee bezig moet zijn. Stel nu dat het eenvoudiger kan. Dat als we lichter, vrijer en meer ontspannen willen leven het enorm helpt als we zien hoe het onderliggende mechanisme werkt dat voor iedereen hetzelfde is? We denken dat we de wereld ervaren maar eigenlijk ervaren we alleen onze gedachten over de wereld. We leven van binnen naar buiten en niet omgekeerd. Ik baseer mij hierbij op de 3 Principes. Om zonder moeite je gedachten te laten voor wat ze zijn als je een overvol hoofd hebt, kan ik je naast gesprekken een Access Bars behandeling bieden.

Waar loop je tegen aan?

Je vindt het moeilijk om je aandacht bij iets te houden. Vaak ben je ontevreden over jezelf of boos door wat je overkomt. Je bent geïrriteerd ook naar anderen toe. Wat je doet, kost moeite, het gaat niet vanzelf. Je moet steeds controle houden want anders gaat het mis. Je voelt je onzeker en wilt het allemaal heel goed doen maar je voelt je daarin soms ook heel alleen.

Hoe werk ik?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we samen wat er speelt, waar je tegen aan loopt en wat jouw wensen zijn. Ik geef een inschatting van het aantal sessies dat nodig is om jouw doel te bereiken. Je bent welkom in mijn praktijkruimte in Heemstede maar het is ook mogelijk om het traject online te doen. Soms is een enkel gesprek voldoende om je een inzicht te geven waar je mee verder kunt, soms zijn meerdere gesprekken nodig. Het is een ontdekkingstocht naar de essentie, niet zweverig maar concreet en vanaf het begin toepasbaar in jouw leven.

Wat levert het op?

Rust in je hoofd, minder stress en meer ontspanning doordat je dingen anders bent gaan zien. Je voelt je beter en straalt dit ook uit naar je omgeving. Als je eenmaal ontdekt hebt hoe het onderliggende mechanisme voor de geest werkt, houd je het vast en zal het je het steeds blijven helpen. Het leven gaat meer vanzelf. Er verandert niets en toch is alles anders, zo beleven mijn cliënten het.

Wil je bespreken of ik iets voor je kan doen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.