Organiseren van binnen naar buiten

Als je eenmaal hebt besloten dat het zo niet langer gaat, omdat er een breekpunt is (voor de zoveelste keer iets belangrijks vergeten) of omdat je dagelijks last hebt van het niet goed georganiseerd zijn, dan wil je graag dat er snel verandering in komt. Vaak heb je dan nog niet goed nagedacht over de oorzaak van het probleem en is de kans groot dat het een quick fix wordt zonder blijvend resultaat! Je plaatst als het ware het probleem buiten jezelf in plaats van binnen in jezelf en klampt je vast aan allerlei hulpmiddelen, tips of adviezen. Je gooit zo bijvoorbeeld kleding weg die je langer dan 2 jaar niet gedragen hebt (en hebt daarna toch spijt….)!

3 stappen

Bij de methode Organiseren van binnen naar buiten in 3 stappen kijken we samen naar de factoren die bij jou thuis of op de werkplek een rol spelen bij het niet goed georganiseerd zijn of zelfs het goed georganiseerd zijn en blijven, in de weg staan. Op deze manier de situatie analyseren zorgt ervoor dat de volgende stap, strategie bepalen (waar wil ik heen en een actieplan maken) goed gefundeerd is. Zo laat je je niet verrassen en ook niet van de wijs brengen! Ook in de aanpak (de derde stap) gaan we  op een structurele manier aan de slag gaan waardoor je je niet verslikt in de hoeveelheid en tussendoor nog gewoon kunt werken en kunt doen wat je dagelijks doet, maar er wel vooruitgang te zien en te merken is! Dit geldt zowel voor het ordenen en structuren van ruimtes in huis, de werkplek of het opzetten en implementeren van een planning.

Meer rust en ruimte

Als deze 3 stappen gezet zijn en het in de basis goed georganiseerd is, dan geeft dat onmiddellijk rust. Het is heerlijk om ruimte om te je heen te ervaren en niet bij alles wat je tegen komt, te bedenken: Oh ja hier moet ik ook nog wat mee…. Ben je bereid om deze stappen te zetten en wil je vrijblijvend in een kennismakingsgesprek jouw situatie voorleggen, dan hoor ik het graag.